Rate this item
(0 votes)

Het Sneeuwbal Trio

By Gepubliceerd september 01, 2022Het Sneeuwbal Trio is een Gronings-Drents trio bestaande uit

Koos Hindriks (zang en gitaar),
Dick van der Woude (zang en accordeon)
Jan Brongers (drums).

Een Band die is ontstaan in het mooie Gasselte. In een bruin café genaamd de Smidse.
Hier trof koos op een feest avond 2 muzikanten naar een gesprek kwamen ze er achter dat koos op de gitaar who the fuck is….. Kon spelen en ze vormde een trio. De Stajako’s was geboren.
In Oktober van ’75 kwam er een band wissel en nam Dick in de plaats van Stado Brongers in het trio. Hier werd ook de naam aangepast naar Het Sneeuwbal Trio.

Het trio nam in een maand zoon 5 optredens aan meer wouden ze niet, En zondag was al helemaal taboe. Dit zal wel komen door de 3de helft bij FC Sneeuwbal. Of wouden ze gewoon maandag graag fit op het werk aankomen.

Op een bepaalt moment kregen ze van Telstar de aanbieding om een singel op te nemen.
naar wat onderling overleg moest het maar door gaan, Want ja er zat ook een bord patat bij het aanbod in. Koos werd aangewezen als Tekst schrijver want zijn sinterklaas gedichten waren ook altijd goed. Zo gebeurde het twee nummers en beide bij een ander publiek een Hit

Ade kleine paloma & Atletico ….. zo kunnen we nog uren door vertellen over dit mooie trio

Zij maakten naast zes albums en diverse singles ook nog een tweetal singles onder de naam De Eskimo's.

Zoals veel bands is de bijdrage door de bekende etherpiraten niet onbelangrijk geweest bij het bekend worden van het Sneeuwbal Trio. De etherpiraten zorgden destijds voor bekendheid en verspreiding van de liedjes waarna het opgepikt werd door de grotere zenders en studio's.

Het drietal schreef bijna 80 nummers in de Nederlandse taal en zo'n 20 in het Gronings. Hun repertoire werd regelmatig uitgezonden door Radio Noord. Wat TV optredens betreft waren zij onder anderen te gast in 'Op Losse Groeven' en 'Op Volle Toeren'.

De bekende Groningse zanger Ede Staal vertaalde zijn eigen 'I'm in the blues' voor het trio samen met Koos in 'Ik heur de blues' voor hun laatste Groninger LP.

Nagenoeg alle liedjes zijn in de studio van Johnny Hoes in Weert opgenomen, met uitzondering van de Groninger dialect liedjes op hun laatste LP: Op Hozevurrels over d' Beun. De opnames hiervan vonden plaats in de Flowertree Studio van Jan Bloemsma en Henk Bemboom in Erica.

Hun bekendste nummer is 'Adé, m'n kleine Paloma'. Dit nummer heeft in totaal 5 weken in de top 40 gestaan met een hoogste notering op plaats 1.

Regelmatig is het Sneeuwbaltrio nog te horen op lokale zenders en een enkele keer zijn de bandleden nog aanwezig in de studio om herinneringen op te halen aan de optredens van vroeger.

Maar het grootste nieuws is wel dat ze in 2022 weer de gaan optreden in Borger.
En hier hebben we van uit Hitpower een trots gevoel bij dat 1 van onze bestuursleden hier een positieve bijdrage aan heeft mogen leveren.

 

Read 31 times Last modified on donderdag, 01 september 2022 13:49

Media

Login to post comments
More in this category: Vorige Moorland uit Assen

DJ LOGIN

Stream Partners

Quote

  • Onze DJ zijn er voor jou, laat jij weten dat je er bij bent ?