"; ?>
Avatar

On Air

Joe Sleepless The After Zone / 00:00 - 06:00
Rate this item
(10 votes)
Rachel Spier Rachel Spier

Oud maar niet vergeten: Nakatomi

By Gasboertje Gepubliceerd december 17, 2013

Ergens achter in de platenbak bedolven onder een beste stoflaag ligt de singel van Nakatomi: ‘Children of the night’. Dit plaatje met een zeer bekend deuntje trok ineens onze aandacht. Onze DJ Gertjan van Studio Hakana bekend van het programma op de vrijdag avond gebruikt de instrumentale versie van het plaatje al tijden als herkenning van zijn programma.

Nakatomi is een Nederlandse happy hardcore-act die voornamelijk actief was in de periode van 1995 tot 1997. Niet alleen maakten zij de bekende plaat die hiervoor beschreven wordt. Ook waren zij onder andere verantwoordelijk voor de singles ‘Free’ (1995) en ‘Sing’ (1996). Maar nog bekender is de plaat ‘I’m a Raver’, ook uit 1996. De herkenbare stem van deze platen is afkomstig van Rachel Spier. Tegenwoordig actief in de Jazzmuziek.

Nakatomi was één van de acts die de vrolijkere variant van de muziekstijl ‘Hardcore House’ produceerden. Samen met onder andere Charly Lownoise & Mental Theo, Party Animals en DJ Paul Elstak brachten zij deze zogenoemde ‘Happy Hardcore’ naar de discotheken.

Wie is er niet groot geworden met de bekende deuntjes uit de jaren 90 van de vorige eeuw. Prachtige platen die het verdienen om eens achter uit die platenbak gehaald en ten gehore gebracht te worden.

Read 9486 times Last modified on maandag, 18 oktober 2021 21:54

Media

Nakatomi
Login to post comments